image
 |  2 18 Березня 2020 | 10:33

Лікарні Києва не тестують на коронавірус пацієнтів з пневмонією, – лікарка-онкологиня

Реанімаційні відділення лікарень Києва почали заповнюватися пацієнтами з пневмонією, але на коронавірус COVID-2019 їх нібито ніхто не тестував.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Таку заяву зробила столична лікарка-онкологиня Тетяна Рослякова на своїй сторінці в Facebook. За її словами, вірус у легкій або середній формі підхопить дуже велика кількість людей, враховуючи його швидке поширення та простий спосіб передачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Sanofi» пропонує владі Франції препарат від малярії «Plaquenil» для лікування коронавірусу

Також лікарка додала, що найбільший ризик COVID-2019 несе для людей похилого віку, ослаблених іншими хронічними захворюваннями осіб, а також онковидужуючих на етапі хіміотерапії.

«Вірусу в Україні вже достатньо, але пацієнтам, навіть тим, хто перебуває з пневмонією в реанімаціях міських київських лікарень, – тест не роблять. Кажуть, немає епідеміологічного анамнезу (старенька не цілувалася, мовляв, з італійцем)», – підкреслила Рослякова.

Вона звернулася до влади, зазначивши, що сенсу чекати і не робити тест на коронавірус – немає, адже так захворювання буде швидше та більше поширяться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профілактика коронавірусу на Волині: як не заразитися? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити