image
 |  2 19 Грудня 2019 | 22:52

«Липова» справа Шеремета: міна, яку знайшли при затриманні Антоненка, була макетом

"Міна", яку військовий і музикант Андрій Антоненко (Riffmaster), підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета в 2016 році, зберігав удома, навчальна копія.

Про це повідомив у Фейсбук активіст, волонтер та колишній голова атестаційної комісії МВС України Роман Сініцин (справжнє прізвище — Балан).

Як повідомляв раніше "Прямий", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв про те, що під час обшуків в квартирі підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета військового та музиканта Андрія Антоненко стало відомо, що він зберігав удома розібрану міну. Під час обшуків музикант попросив брата дружини винести її з квартири. Пізніше поліція опублікувала листування і розмови Антоненко нібито про міну та показала відео її вилучення.

За словами Сініцина, на відеозаписі, який надали правоохоронці, видно, що в квартирі Антоненка зберігалася не міна, а її макет, в якому немає вибухової речовини.

"Мсра залили відео як вони вилучають “міну”, яку попросив винести Антоненко. Ну як міну. ММГ, навчальну копію.

Без вибухової речовини та детонаторів. … Ці штуки у вільному продажі, це по суті просто пластмасова іграшка", — написав Сініцин, додавши до посту скріншот оголошення про продаж аналогічного макета.

Як зазначила журналістка Ольга Худецька, з відеозапису правоохоронців також випливає, що їм було відомо, що це макет міни, оскільки вилучення проводить не сапер, а людина в штатському.

"Так, це макет "монки". Це така зброя, як стріляний тубус від "мухи". Якби правоохоронці самі вірили, що вилучають вибухівку, тайник відкривали б сапери, а не пропонували б відкрити лівому цивільному, — підкреслила вона в пості на особистій сторінці в фейсбук.

Зазначимо, Синіцин та Худецька також висловили схожі точки зору про те, з якою метою Антоненко попросив винести макет з квартири. Вони припускають, що Антоненко міг бути не обізнаний, що зберігати макет міни вдома — законно, а також очікував, що правоохоронці презентують цю знахідку, як доказ його причетності до вбивства Шеремета.

Раніше Владислав Добош оприлюднив скріншоти її листування в Facebook-messenger, які були зроблені 19 липня 2016 року, напередодні вбивства.

Нагадаємо, вчора, 13 грудня, Печерський суд заарештував до 8 лютого 2020 року військовослужбовця і музиканта Андрія Антонюка.

Вчора суд також заарештував лікаря-хірурга Юлію Кузьменко.

Перед цим Печерський районний суд обрав запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугар у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці (до 8 лютого).

Нагадаємо, у мережі було оприлюднено текст підозри Атоненку, в якому стверджується, що він нібито захоплюється ультранаціоналістичними ідеями та культивує велич арійської раси.

"...проведеними слідчо-розшуковими заходами і подальшим документуванням членів групи вдається чітко відокремити тих осіб, які об’єктивно підозрюються нами у виконанні вбивства Павла Шеремета. Це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко і подружжя Грищенків", - заявив Коваль.

Раніше Коваль розповів, що слідство у справі вбивства Павла Шеремета вийшло на музиканта і військового Андрія Антоненка через схожість його одягу на одяг вбивці журналіста.

На думку народного депутат від "Європейської Солідарності" Володимира Ар’єва, обшук у Антоненка скидається на цілеспрямовані репресії проти захисників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріли на Майдані: екс-беркутівця Маринченка відпустили під домашній арешт

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити