image
 |  4 16 Січня 2018 | 11:15

Лише половина працівників Луцького історико-культурного заповідника отримує зарплату з обласного бюджету

Обсяг фінансування з обласного бюджету дозволяє платити зарплату лише 13-ом працівникам Луцького державного історико-культурного заповідника.
Про це у коментарі власкору ВолиньUA повідомив директор Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку Павло Рудецький.
Читайте також: Старі фотографії Луцька середини минулого століття
Як розповів посадовець, Луцький заповідник перебуває на балансі управління культури Волинської ОДА. Він фінансується в рамках затверджених програм з обласного бюджету.
«Все, що було заплановане цими обласними програмами у 2017 році, профінансоване. Чекаємо на ухвалення бюджету-2018. Але ми не повністю перебуваємо на державному утриманні. З бюджету області ми можемо утримувати і платити зарплату лише для 13-ти працівників. А всього в нас працює 30 людей. Зарплати іншим працівникам ми платимо з того, що заробляємо. Адже ми – платники ПДВ, продаємо квитки, проводимо екскурсії, фестивалі та надаємо інші послуги», - відзначив Павло Рудецький.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше впродовж 2017 року дирекція заповідника отримала 1 мільйон 469 тисяч 160 гривень від реалізованих квитків. За платні послуги вдалося отримати 800 тисяч 37 гривень та 73 копійки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити