image
 |  4 27 Квітня 2021 | 21:40

Лише за цей тиждень – 31 порушення правил рибальства, – Волинський рибпатруль

У період з 19 по 26 квітня 2021 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 9 рибоохоронних рейдів та викрито 31 порушення природоохоронного законодавства, з яких три – грубі. Також складено 24 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Крім цього, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 1 224 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 15 кг водних біоресурсів та 15 од. заборонених знарядь лову. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 2 635 грн», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 19 квітня на Турському водосховищі поблизу с. Тур Заболотівської ТГ Ковельського району викрито чоловіка, який з дерев’яного човна здійснював вилов риби. Завдяки оперативності рибоохоронців виловити риби та нанести збитків чоловік не встиг. Оформлено протоколи за грубе порушення Правил рибальства. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

22 квітня в ході рибоохоронного рейду на Мар’янівське водосховище, поблизу с. Цегів Мар’янівської ТГ Волинської області виявлено безгосподарське майно. Так, з водойми вилучено 12 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 500 метрів. З сіток випущено у водне середовище рибу: 5 екз. щук та 55 екз. карась сріблястий. Попереджено збитків на суму 2 635 грн.

23 та 24 квітня в ході рибоохоронного рейду на водойми Володимир-Волинського та Ковельського районів викрито ряд порушень правил рибальства. На р. Турія, поблизу с. Блаженик Турійської ТГ Ковельського р-ну громадянин здійснював вилов риби з порушенням Правил рибальства. На р. Турія, поблизу смт Турійськ Турійської ТГ троє громадян рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову. На викритих громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

23 квітня здійснено обстеження р. Турія від м. Ковель до с. Заріччя Ковельської територіальної громади. На водоймі рейдовою групою порушень природоохоронного законодавства не виявлено.

Рибпатрульні здійснили обстеження озер Волове Око, Клюйське, Тагачинське, Болотне, Пісочне, Перевирське, Озерецьке, поблизу сіл Клюйськ, Тагачин, Озеряни, Пересіка Ковельського району. В ході рибоохоронної роботи порушників рибальства та безгосподарських знарядь не зафіксовано. Адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП викрито на водному об’єкті, поблизу с. Сушибаба Турійської ТГ. Порушника притягнено до відповідальності та накладено штрафні санкції.

В ході рибоохоронної роботи на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Литовезької ТГ Володимир-Волинського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 3 од. сітних знарядь лову.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька у річці встановили нерестові гнізда (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити