image
 |  0 4 Січня 2018 | 11:13

Лісівники Волині за минулий рік збагатили бюджети різних рівнів на 250 мільйонів

248,6 мільйона гривень – річний внесок лісівників безпосередньо у розвиток держави.
Про це 04 січня 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Саме стільки сплачено податків і зборів у 2017-му. Показник вдалося втримати на рівні минулого року. За 2016-й платежі лісової галузі області були такими ж суттєвими.
Зокрема: із цієї суми до зведеного бюджету надійшло 182,6 млн грн, 66 млн грн становить сплата єдиного соціального внеску.
Крім постійної підтримки, що реалізовується у співпраці з волонтерами, лісівники Волині направили на потреби захисників нашої держави 4,7 млн у вигляді військового збору.
30% лісова галузь області спрямувала на розвиток місцевих громад, а це загалом – 54,5 млн грн податку з доходів фізичних осіб. Цей показник свідчить про зростання рівня заробітної плати.
Сплата податку на додану вартість за 2017 рік становить 36,7 млн грн, податку на прибуток ­нараховано у розмірі 6,3 млн грн. Безпосередньо галузевий податок – рентна плата за використання лісових ресурсів, яка також значною мірою надходить у місцеві бюджети, становить 19,7 млн грн. Загалом рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у Державний бюджет надійшло 38,5 млн грн.
Тож у стабільній роботі державних лісогосподарських підприємств зацікавлені насамперед місцеві громади. Адже саме лісгоспи забезпечують населення офіційною та високооплачуваною роботою, а для частини територіальних громад державні лісогосподарські підприєимства взагалі є бюджетоутворюючими.
Як приклад, можна відзначити роботу ДП «Маневицьке ЛГ», яке за рік поповнило бюджети різних рівнів, у тому числі й місцевий, на 22,5 млн грн, ДП «Колківське ЛГ» сплатило податків і зборів загалом 12,6 млн грн, ДП «Городоцьке ЛГ» – 11,5 млн грн, ДП «Любомльське ЛГ» – 11,5 млн грн, ДП «Цуманське ЛГ» – 10,5 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити