image
 |  4 15 Червня 2021 | 16:39

Лісова галузь Волині, яку очолює Кватирко, – погрузла в кримінальних провадженнях

Отримав відповідь на своє чергове депутатське звернення щодо фактів скандальних подій із вирубками лісів на Волині. Відповідь вкотре підтверджує, що сфера управління лісового та мисливського господарства на Волині, яке очолює Олександр Кватирко, – погрузла в кримінальних провадженнях.

Таку думку висловив на своїй сторінці в мережі facebook голова Волинської "Свободи", керівник фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

Адже, як вбачається з відповіді за підписом заступника начальника – начальника слідчого управління Нацполіції в області Олександра Неруха, вже станом на кінець квітня ц.р., коли були опубліковані наведені у моєму депутатському зверненні статті та відео, лише слідчими Камінь-Каширського РВП у ЄРДР зареєстровано 19 кримінальних проваджень. У тому числі – як за фактами неправомірного перевезення, так і зберігання (виявлення) лісодеревини на пилорамах. Ще одне кримінальне провадження відкрили 21 травня – щодо незаконних порубок лісу на територіях лісництв ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Загалом же, як зазначають у Нацполіції області, за 5 місяців року до суду з обвинувальним висновком скеровано 17 кримінальних проваджень про незаконні дії з лісодеревиною, оголошено про підозру 21 особі (ст. 185, 246, 209 КК України). У т. ч. – цитую: «…ПРОВАДЖЕННЯ НА ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ, яка на постійній основі займалась займалась незаконними порубками лісодеревини на території області, за що 3 особам повідомлено про підозру за вчинення злочинів, передбачених ст 28, ч. 3, ст. 246, ч. 2, 4 КК України».

Як зазначають у Нацполіції області, з обвинувальними актами до суду направлено кримінальні провадження про незаконні порубки на територіях ДП «Колківське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», Воротнівського лісництва, ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», ДП СЛАП «Любешівагроліс», ДП «Старовижівське ЛГ», Мельниківського лісництва Шацького національного природного парку.

Крім того, з обвинувальним актом направлено кримінальне провадження стосовно директора ТзОВ «Сіаль», який на постійній основі, в порушення Порядку видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів, займався незаконною вирубкою лісу, отримавши лісопродукцію, легалізував майно, шляхом його продажу фізичним особам-підприємцям, отримавши від незаконних оборудок дохід.

«На даний час у слідчому управлінні триває розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 4 ст 246 КК України, в рамках якого досліджуються дії або бездіяльність посадових осіб лісових та лісомисливських господарств Волинського ОУЛМГ», – додають у Нацполіції.

Хочеться сподіватися, що всі 20 кримінальних проваджень отримають логічне завершення. У свою чергу, запевняю, що фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді триматиме це питання на постійному контролі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити