image
 |  4 24 Серпня 2023 | 09:14

Літак Пригожина могли збити росіяни із ЗРК С-300

Бізнес-джет власника приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" Євгена Пригожина могли збити російські військові із зенітно-ракетного комплексу С-300. Чотири дивізіони таких ЗРК перебували поруч із місцем, де розбився літак.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

Російське видання The Moscow Times написало з посиланням на власні джерела, що перед падінням літак Пригожина перебував недалеко від резиденції російського диктатора Володимира Путіна на Валдаї.

Співрозмовник видання розповів, що резиденцію Путіна охороняють чотири дивізіони ЗРК С-300. Ці системи ППО нібито і завдали удару по літаку Пригожина.

Telegram-канал ВЧК-ОГПУ пише з посиланням на власні джерела, що місцеві жителі чули два вибухи в небі перед тим, як літак Пригожина впав на землю.

"Було два вибухи. Крило і стабілізатор впали на станції Куженкіно, а фюзеляж і крило впали на село Куженкіно за два кілометри від колишньої ферми. Цивільні не постраждали, на будинки не потрапило", — пише канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росії розбився літак пригожина: що відомо?

Telegram-канал GREY ZONE, який пов’язують із ПВК "Вагнер", опублікував кілька відео з моментом падіння літака Пригожина.

На одному з них у небі на тлі літака, що падає, видно інверсійні сліди, які зазвичай залишаються в небі внаслідок польоту ракет.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити