image
 |  11 3 Червня 2021 | 15:44

Літаки контрабандистів вивезли з Ковеля на нову стоянку

Учора вантажівка вивезла останній з двох легкомоторних літаків Ан-2, які зберігалися під арештом суду на території Ковельського міжрайонного відділу Управління СБУ у Волинській області та були продані з аукціону 29 березня цього року.

Про це інформує Ковель медіа.

Обидва літака, що належали контрабандистам, придбали волинські фірми. Одне повітряне судно (з номером UR-84773) за 111 500 грн купило ТОВ «Грінпарк» (с. Тарасове Луцького району), а друге (без бортового номеру) за 147 777 грн купило ТОВ «Екопарк «Аміла»» (с. Радовичі Ковельського району).

Нагадаємо, «кукурудзник» (без жодних номерів на борту) було знайдено у лісі поблизу села Кашівка Ковельського району в червні 2016 року. Під час огляду кабіни літака співробітники СБУ виявили карти та документи з інформацією щодо коридорів прольоту через державний кордон, точок злету-посадки та вивантаження товарів. За оперативною інформацією, контрабандисти переправляли до Європи бурштин, цигарки та зброю. Цей літак доставили до Ковеля 15 червня 2016 року.

На фото – вантажівка від «Аміли» вивозить розібраний Ан-2 з території СБУ. Засновницею та кінцевим бенефіціарним власником цієї фірми є мешканка Турійська Ганна Микитюк – дружина депутата Волинської обласної ради та директора ТОВ «Аміла» Романа Микитюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на облаштування парковки в парку передбачили 875 тисяч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити