image
 |  0 28 Квітня 2022 | 15:16

Локачинська селищна рада закликала московських патріархат переходити до лав ПЦУ

Локачинська селищна рада ухвалила звернення, в якому закликала московських патріархат, його священнослужителів та парафіян добровільно переходити до лав ПЦУ.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Звернення адресоване священнослужителям та парафіянам УПЦ МП на території селищної ради. У документі наголошується, що москва завжди використовувала релігію як інструмент для поширення свого панування та пропаганди "руского міра". Для росії церква - це механізм підриву української нації. Під час війської агресії росії московський патріархат в Україні має зробити остаточний вибір, з ким він: з агресором чи з українцями. У зверненні міститься заклик до добровільного єднання УПЦ МП з ПЦУ.

"Російська церква в Україні завжди була одним з стовпів "руского міра". Для росії релігія - це лише інструмент для прикриття своїх імперських намірів. Сьогодні ми бачимо, на кого москва спирається у своїй агресії. На жаль, випадки зради з боку окремих священнослужителів московського патріархату досить поширені. Настав час поставити крапку в багаторічній підривній діяльності кремля в Україні. Українське православ'я має скинути з себе ярмо "руского міра" і воз'єднатися в єдиній помісній соборній церкві", - прокоментував рішення депутат Локачинської селищної ради від ВО "Свобода" Сергій Лінник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити