image
 |  4 4 Грудня 2021 | 14:12

Лучанам представили поетичний перфоманс «Я – Леся» (ВІДЕО)

У Луцьку 3 грудня відбулася прем’єра документально-поетичного перформансу "Я – Леся". Виставу презентували у "ГаРмИдЕр ангар-stage".

Про це розповіла Суспільному режисерка Руслана Порицька.

З її слів, вистава є спільним проєктом театру, акторок театральної майстерні "ДогориДриґом" та громадського об'єднання "Стендаль". Ідея перформансу виникла після дослідження юних років життя Лесі Українки.

На сцені акторки танцюють і співають про дитинство, дівоцтво і особистісне становлення Лесі Українки, — розповідає режисерка проєкту.

Ролі у виставі про Лесю Українку виконують шестеро юних акторок, яким 15-17 років.

Одна з них – школярка Вікторія Теслюк. Дівчина каже: займатись у театральній студії почала менш як рік тому, але зрозуміла, що сцена – це її мрія. Під час роботи над сценарієм, каже, переосмислила постать Лесі Українки. "В мене в голові була шкільна програма, що це слабка людина, яка страждала і тим часом писала. Насправді це не та Леся, це – протилежність", — каже акторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина окладу мера Каменя-Каширського — надбавки за інтенсивну роботу

На репетиціях перед виставою пластиографка театральної студії Юлія Варченко намагалися розкрити затиснутість дівчат-підлітків. "Підлітки думають, що вони не гарні, що в них нічого не виходить. Я працюю, щоб розкрити їхній потенціал, показати наскільки вони прекрасні", — каже Юлія Варченко.

У рамках проєкту творці також готують відеоверсію вистави. Продюсеркою проєкту стала Елла Яцута, звукорежисером — Ігор Михалевич, пластиографкою – Юлія Варченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку демонтують занедбані поштові скриньки (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити