image
 |  11 29 Березня 2020 | 22:45

Лучани «моржують» і займаються спортом під час карантину

Лучанин Сергій Олексюк з друзями продовжує заняття спортом і плаванням під час карантину. Для цього спортсмени ходять у Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки. Каже: це корисно для здоров’я, займатися моржуванням і фізичною культурою почав близько року тому, продовжує за будь-якої погоди і навколишньої ситуації. Враховуючи карантин, хлопець одягає маску на прогулянку. Говорить: пірнати у ній не радить.

Лучанин Сергій Олексюк: "При окунанні виділяється велика кількість адреналіну і стрес якби "уходить". Людина перестає піддаватися панікам, панічним атакам, людина стає більш свідомою, а то схожі на домашніх улюбленців, на котів на собак, ліниві тільки поїсти, поспати. Тобто, я вважаю, що людині треба більш активно проводити своє життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали наслідки пожежі на Гнідавському болоті (ФОТО)

Про власні заходи безпеки під час карантину розповідає заслужений тренер України Геннадій Вайнер, який моржує у Луцьку. Чоловікові - 70.

Заслужений тренер України Геннадій Вайнер: " Я от прийшов в масочці, ну масочку накиньте і йдіть гарнесенько. Не йти там де ціла купа, людина не повинна сидіти в хаті, а треба вийти, пройтися, подихати, це здоров’я наше, а не в хаті сидіти і вечером наїстися, я як заслужений працівник культури спорту скажу, на ніч якщо що кефірчику візьми, він чистить кишечник і спиш як "куколка", не дарма говорять: "береженого Бог береже" .

Любитель плавання Сергій Олексюк розповідає: поступово змінюється культура привітання і спілкування між спортсменами, вони не вітаються за руку. Каже: роблять це поглядом, або складеними долонями. Бігають не групами, а по двоє-троє, каже Сергій Олексюк.

Лучанин Сергій Олексюк: "Особисто я б рекомендував вилазити з замкнутих приміщень, ходити на свіжому повітрі, це може бути ліс, може бути поле, можете поїхати на дачу до друзів допомогти. Якщо їм потрібно допомогти, можете на відстані 1,5 метри допомагати з маскою на лиці. Але це буде виводити людину зі стану стресу, депресії, паніки".

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити