image
 |  491 25 Вересня 2024 | 08:14

Лучани протестують проти встановлення напівпідземних сміттєвих баків на одній з вулиць міста

На вулиці Гулака-Артемовського лучани протестували проти встановлення нових напівпідземних сміттєвих баків.

Про те, чим же не вгодили людям такі оновлення, – у сюжеті ТРК «Аверс», - пишуть Волинські новини.

Як виявилося, причиною обурення є розташування нових смітників. Мовляв, геть невдале місце обрали для їхнього розміщення.

«Не дотримано дистанції між домом і сміттєвими баками. По законодавству потрібно не менш як 20 метрів, а тут виходить 15 метрів. Це по-перше. По-друге, тут проходять комунікації, які треба переробляти. Вирізали труби. По-третє, як приїде машина й буде вивантажувати ці баки, як проїде швидка, яка буде везти породіллю в пологовий будинок? Тут буде захаращено як мінімум пів години», – говорить житель будинку Володимир.

Приїхав на місце проведення робіт керівник «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк. Він спочатку намагався пояснити людям, що це рішення виважене та відповідає всім нормам. Проте обурені лучани ніби й не чули, продовжуючи наполягати на своєму.

«На мою думку, вийшло непорозуміння. Проєкт налаштований на покращення благоустрою, на покращення інфраструктури зі збору відходів. Люди зібралися, мотивуючи це тим, що будуть перешкоджати руху автомобільного транспорту на вулиці Гулака-Артемовського. Мовляв, перед вікнами буде пункт по збору відходів і ми займаємо пішохідну зону, хоч бачимо, що пішохідна зона залишається в стороні. У нас є проєкт. Він зроблений відповідно до норм, відповідно до державних будівельних норм, відповідно до правил благоустрою міста Луцька», – коментує директор «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк.

Крім вище вказаних причин, місцеві називають ще одну: на місці, де облаштовують нові смітники, люди влаштували собі парковку. І попри штрафи від муніципальної варти далі продовжують паркувати тут власні автівки.

«Ми раніше зверталися з іншими головами цього мікрорайону до міського голови, щоб покращити благоустрій міста і на тому місці, де зараз є контейнери, облагородили територію й поставили нові сміттєві баки, навели лад. Десь місяць тому я зверталася до міської ради, щоб на цьому місці (де встановлюють нові напівпідземні смітники, – ВН) можна було дозволити паркування машин, оскільки це тротуар, який давно не використовується за призначенням. Наші водії там паркують машини, бо в дворі мало місця», – говорить голова правління ОСББ «Юпітер Луцьк» Ольга Герасимюк.

Такого типу смітники стоять уже не в одному дворі Луцька. Окрім кращого естетичного вигляду, вони мають більший об’єм і з них нічого не витягнеш. Найголовніше – людям вони подобаються.

«Запахів немає. Дуже гарно прибирають. Я за це щиро вдячна. Мені все дуже подобається», – каже лучанка Галина.

Зрештою, не знайшовши компромісу, голова ОСББ написала письмову відмову від встановлення нових смітників і яму тут же засипали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада Луцька виділить 5 млн гривень на поточний ремонт доріг

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити