image
 |  4 27 Січня 2023 | 10:53

Лучани систематично викидають сміття обабіч вулиці Львівської

Департамент муніципальної варти, спільно із ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» розпочинає інформаційну компанію, метою якої є остаточне вирішення проблеми стихійних звалищ побутових відходів, що систематично з’являються обабіч вулиці Львівської. Оскільки на даній локації переважна більшість приватних домоволодінь, основна проблема полягає у відсутності укладених договорів на вивіз сміття та наявності індивідуальних контейнерів для збору побутових відходів, порядок поводження з якими регулюється Правилами благоустрою міста Луцька.

Про це інформує департаменш муніципальної варти, - пише ВолиньUA.

Найбільша проблема спостерігається у дні вивезення відходів працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», а це вівторок, середа, п’ятниця та субота. В ці дні, практично біля кожної електроопори чи дерева, на перетинах вулиць нагромаджуються гори пакетів з відходами.

Саме для вирішення цієї ситуації, яка до слова є не поодинокою в обласному центрі, і відбулася нещодавня нарада за участі директора департаменту муніципальнї варти Юлії Чіпак, директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимира Марценюка, представників цього ж підприємства та начальника відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту Олександра Матрунчика, в ході якої було досягнуто домовленостей про спільну роботу в даному напрямку між департаментом муніципальної варти, як конролюючим органом, та працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», як надавача послуг населенню з вивезення побутових відходів.

Впродовж наступних двох місяців інспектори департаменту муніципальної варти посилять чергування на найбільш проблемних ділянках вул. Львівської, садівничого товариства «Світанок» та у приватному секторі, на вулицях: Баранова, Гончарівка, Потебні, Левітана, Степова, Маковського, Модринова, Даньшина, Городецька, Вільямса, Тополева, Ярослава Стецька, Красовського, Трутовського, Олени Кульчицької, Чекаліна, Тімірязева, Пирогова, Тарасова..., А також, спільно із відповідальними працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» інформуватимуть населення про програму придбання індивідуальних контейнерів та рекомендуватимуть укладати договори на вивезення побутових відходів. Разом з тим, пильнуватимуть, щоб містяни не залишали сміття обабіч проїжджих частин, а виявлених «сміттєвих» порушників штрафуватимуть.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити