image
 |  4 20 Січня 2022 | 23:31

Лучани відмовляються від оренди землі, через фінансове становище

Лучанка відмовляється від оренди землі через витрати на оформлення документів.

Про це стало відомо, 20 січня, під час засідання земельної комісії Луцької міської ради.

До Луцької міської ради звернулась жителька обласного центру про відмову майже 2 соток землі, які попередні роки були в її оренді.

Відрізок землі знаходиться в середині між уже сформованими земельними ділянками, тому фактично є доступ і користування лише заявниці. У випадку відмови, на землю можуть претендувати сусіди.

Відмову від оренди жінка пояснила тим, що терміни продовження земельних документів – пропустила. Таким чином, зараз їй доведеться робити документацію заново, а це може вартувати від 6 до 7 тисяч гривень. Так, як панянка є пенсіонеркою, то такі витрати для її сім’ї є значими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку викуплять землю під кафе, де планували звести багатоповерхівку

Депутатів земельної комісії такий вчинок вразив, адже зазвичай люди просять землю в оренду для користування. В земельному відділі інформують, що такі випадки відмови від оренди землі стали частим явищем і в майбутньому комісія розглядатиме такі звернення. Очевидно, що такі речі пов’язані з фінансовим становищем жителів Луцької громади та реформами «Слуг народу», які перед виборами обіцяли, що завершиться «ера зубожіння».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити