image
 |  11 16 Серпня 2021 | 09:25

Лучани викидають побутове сміття посеред вулиці (ФОТО)

Майже щоденно мешканці та гості міста змушені спостерігати ось таку картину. Причиною цього є недобросовісні мешканці приватних домоволодінь на вулицях Потебні та Супутника, які викидають пакети з побутовим сміттям на розі вулиць, внаслідок чого утворюється сміттєзвалище.

Фото опублікували луцькі муніципали.

Також, жителі вказаних вулиць нерідко підкидають гілля, зілля, траву та побутову техніку. Подібні звалища змушені ліквідовувати комунальні служби в особі ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Відповідно до розпорядження міського голови від 12.08.2012 № 291 «Про організацію планово-подвірної системи збирання побутових відходів на територіях приватної забудови міста» та п.п. 3.1.5 Правил благоустрою міста Луцька (суб’єкти благоустрою при поводженні з відходами зобов’язані мати чітко визначене місце для видалення і тимчасового розміщення відходів, контейнери (ємкості) для відходів) мешканці приватних домоволодінь повинні придбати та встановити індивідуальні контейнери ємкістю 120 л в кожному будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку під вікнами поліції молодики вчинили масову бійку зі стріляниною (ФОТО, ВІДЕО)

Тому, для запобігання регулярним порушенням правил поводження з відходами та Правил благоустрою міста Луцька, з 20 вересня 2021 року інспекторами відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста з власниками приватних домоволодінь на вулицях Супутника та Потебні буде проведена роз’яснювальна робота та здійснена видача приписів щодо встановлення індивідуальних контейнерів для побутових відходів.

Наполегливо просимо мешканців вказаних та інших вулиць нашої громади не чекати отримання приписів від інспектора, а самостійно звернутись до ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» або будь-якого спеціалізованого магазину, придбати індивідуальний контейнер ємністю 120 літрів та розміщувати поряд з власним домоволодінням в день вивозу сміття.

Нагадуємо, що засмічення територій міста та влаштування звалищ карається штрафом на громадян від 340 до 1360 грн!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити