image
 |  214 26 Червня 2024 | 20:17

Лучани за місяць здали майже пів тонни російської літератури на макулатуру

Охочі продовжують приносити у Волинську бібліотеку для юнацтва застарілі книги і періодику, написані російською мовою. За здану макулатуру вторгували 1,5 тис. грн. Гроші передали волонтерам для закупівлі тканини на «кікімори» та маскувальні сітки для військовослужбовців.

Директорка книгозбірні Алла Єфремова розповіла, що найбільше читачі приносили художні видання, а також журнали та газети, пише Суспільне.

«Був випадок, що приїхала молодь на канікули до батьків і почистили їхні книжкові полички. Хочу висловити вдячність молодим людям, лучанам, які долучаються і приносять книжки на макулатуру», — сказала Алла Єфремова.

Усе зібране передали заготівельникам на макулатуру та вторгували 1 500 гривень. Ці кошти передали волонтерам для закупівлі тканини на «кікімори» та маскувальні сітки для військовослужбовців.

Майже пів тонни за місяць: у Луцьку на макулатуру збирають російськомовні видання

Акція «Скажи НІ російській літературі» триває з осені 2022 року. За весь період акції у книгозбірні зібрали понад 5 тонн видань на макулатуру.

Збір книг продовжується. Приносити російськомовні книги та видання радянського періоду, додала директорка, можна у Волинську бібліотеку для юнацтва щодня з 09:00 до 19:00, крім суботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення з російського полону: двоє волинян повернулися додому

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити