image
 |  4 6 Червня 2021 | 21:36

Лучанка Марія Повх посіла третє місце на чемпіонаті Європи з веслування

Волинська спортсменка, байдарочниця Марія Повх виборола бронзу на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Медаль лучанка здобула в останній день змагань, 6 червня, в Познані, що в Польщі», – повідомили у Федерації каное України.

Марія Повх отримала третє місце на дистанції 500 метрів у компанії данської веслувальниці Емми Йоргенсен і угорської спортсменки Данути Козак.

«Це перша для України медаль чемпіонату Європи на цій класичній дистанції за останні 10 років. Останнього разу це відбулося у 2011-му, коли Інна Осипенко-Радомська стала срібною призеркою, поступившись тій же Дануті Козак», – зазначили у ФКУ.

Перед стартом фіналів на дистанції 5 000 метрів збірна Україна вже показала свій найкращий виступ на чемпіонатах Європи, завоювавши сім медалей: дві золоті, дві срібні та три бронзові.

Нагадаємо, 5 червня волинський спортсмен Андрій Рибачок на чемпіонаті Європи виборов третє місце в каное-двійці на дистанції 500 метрів у парі з Віталієм Вергелесом із Львівської області. Окрім того, веслувальники Марія Повх і Юрій Вандюк із Волині у складі збірної України в липні 2021 року поїдуть на Олімпіаду в Японію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка стала першою українською рефері з відзнакою Міжнародної боксерської асоціації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити