image
 |  18 27 Серпня 2020 | 18:44

Лучанка створила унікальний соціальний проєкт про красиву, але дуже небезпечну рослину (ФОТО)

Лучанка створила унікальний соціальний проект, аби привернути увагу суспільства і розповісти про небезпечну рослину за допомогою неймовірних фото.

Про це розповіла ініціаторка проекту Юлія Захаркевич.

"Неподалік від Луцьк є велика територія засіяна борщівником і мені прийшла ідея зробити соціальний проект і за допомогою красивих та креативних фото привернути увагу людей і розповісти про небезпеку для здоров’я пов’язану з контактом з цією рослиною. Борщівник-Сосновського, дуже красива з вигляду і надзвичайно небезпечна багаторічна рослина", - говорить пані Юлія.

Про свій проект вона також пише у соцмережі facebook.

Допис подаємо без змін.

"Колись я мала необережність познайомитися з ним дуже близько. Опік на нозі турбував декілька тижнів і потім все літо нагадував про себе шрамом.

Такими естетично привабливими фото, хочу привернути вашу увагу і познайомити з цією рослиною ближче.

Бородьба із цим шкідником ведеться на державному рівні, але багато людей навіть не знають про його небезпеку для здоров’я і навіть життя.

Прозорий водянистий сік борщівника багатий на фотоактивні сполуки тому при контакті зі шкірою викликає малопомітне подразнення, як від кропиви. Тим він і підступний бо через 2-3 днів під дією ультрафіолету, сонця, проявляється опік. 

Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів, схожих на термічні, але вони дууууже важко та довго гояться.

Якщо так сталося що ви доторкнулися до листя цієї рослини, дуже ретельно промийте цей участок шкіри водою з милом і захищайте від сонця 2-3 дні. Це дуже важливо.

Знайдіть більше фото в інтернеті, поцікавтесь як він виглядає в різні періоди свого росту і цвітіння, розкажіть дітям про небезпечний борщівник. Бережіть себе.

Милуйтеся ним здалеку і нехай ця інформаці вбереже вас від неприємностей. Ви бачили коли-небудь борщівник?

P.S Автор ідеї та модель Юлія Захаркевич. Фотограф Катя Пархомей", - йдеться у дописі.

Фото зроблені у селі Залав'я - 20 кілометрів від Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі школи готові до старту навчального року в умовах карантину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити