image
 |  0 4 Серпня 2021 | 16:06

Лучанка вийшла у півфінал змагань у Токіо

Спортсменка з Луцька Марія Повх вдало виступила у греблі на байдарках на дистанції 500 метрів і вийшла до півфіналу Олімпійських ігор у Токіо.

Про це повідомили на сайті Федерації каное України.

У своєму попередньому заїзді Марія Повх, за результатами останніх міжнародних змагань, була однозначним фаворитом, адже решта учасниць спеціалізується в командних човнах, а полька Марта Вальчікевич – на спринті. Але гонка перекреслила всю цю статистику. Угорка Тамара Чіпеш, яка відома тільки успіхами в командних човнах, навела, що називається, «кіпіш», захопивши лідерство вже зі старту.

Також у топ-3 були ще один відомий командний боєць, досвідчена білоруска Марина Литвинчук і полька Марта Вальчікевіч – призерка трьох останніх чемпіонатів світу, але в спринті. Всього в 0,09 секунді від неї після першої половини Марія Повх. Але наздогнати польську спринтерку не вдалося. Прийшлося відбиратися через чвертьфінал, як, втім, і Юлії Юрійчук, яка стала п'ятою у своєму заїзді.

В одному з Юлією чвертьфіналі стартували єгиптянка і представниця Самоа, тож задачу потрапляння в трійку українка виконала досить впевнено, хоча, щоб розраховувати на вихід в якісь фіналів (А, В, чи С) треба значно покращити часовий показник (1.58,657), що вона і обіцяла зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розшукують хуліганів: просять впізнати (ВІДЕО)

Марія також впевнено виконала задачу виходу в півфінал, поступившись лише сербці Міліці Новакович, яка фінішувала слідом за нею на Євро-2021 – 1.50,769.

Байдарочниці Юлія Юрійчук і Марія Повх вийшли у півфінал Олімпійських ігор на дистанції 500 м, Анастасія Четверікова завершила змагання на дистанції 200 м.

Півфінали відбудуться вже 5 серпня, причому Юлія і Марія потрапили в один заїзд, звідки тільки двоє вийдуть в головний фінал.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити