image
 |  2 18 Грудня 2017 | 09:58

Луцьк: боротьба з темрявою

Якщо аналізувати кількість скарг, які надходять від лучан, то скарги, пов’язані з відсутністю освітлення вулиць, прибудинкових територій і площ, безперечно, увійдуть до ТОП-10. Напевно, жодна оперативна нарада у міського голови не обходиться без інформації про згаслі ліхтарі на тій чи іншій вулиці. Майже на кожній сесії разом з колегами порушуэмо питання відсутності освітлення.Щомісяця лучани нарікають на те, що змушені у темряві йти додому з роботи чи на роботу. Кількість таких скарг не зменшується. Особливо ж вони стають актуальними в осінньо-зимовий період. Саме в цю пору найчіткіше бачиш наскільки ефективно чи провально працює комунальне підприємство «Луцьксвітло».

Світлі вулиці та площі, підсвічення пам’ятників, культових та історичних споруд, фасадів будинків – ознаки сучасного міста і ефективної влади та комунальних служб. Чи можемо ми спостерігати таку картину в Луцьку? Скоріше ні, ніж так. Думаю, багато хто звернув увагу на темряву, яка панує на Театральній площі – центральній площі міста. Як у суцільній пітьмі схований від очей лучан та гостей міста пам’ятник видатної волинянки Лесі Українки. Як частина ліхтарів в центральній частині обласного центру не працює або ж світить настільки тьмяно, що без вивісок магазинів на вулицях панувала б ніч.

А що казати про вулиці, які розташовані не в центральній частині Луцька, а на околиці? На деяких з них досі навіть не проведено світло. А на інших просто стоять стовпи, але без ліхтарів. Така ситуація спостерігається зокрема і в моєму мікрорайоні Вишків. Села, розташовані біля Луцька, освітлюються краще, ніж окремі мікрорайони обласного центру.

Питання якісного освітлення міста є набагато глибшим і важливішим, ніж може здаватися деяким чиновниками міської ради. Це питання престижу і іміджу Луцька. Одна з візитних карток міста. Яка думка складеться про Луцьк у туристів, які замість яскравих вогнів побачать темряву? Хто взагалі захоче бувати у Старому місті, якщо там навіть не видно дорогу, не кажучи вже про історичні пам’ятки.

Погано освітлені вулиці – це не лише дискомфорт для лучан та ознака неефективної роботи влади. Це і зростання ризиків кримінальних правопорушень. Темні вулиці – хороша мотивація для злочинців.Мене дивує той факт, що відповідальні служби реагують на проблеми з освітленням постфактум. Боюся, якби не скарги лучан і депутатів у «Луцьксвітла» та посадовців не було б взагалі ніякої мотивації вирішувати дану проблему. Хоча це їх прямі функціональні обов’язки. Але, схоже на те, що мешканці міста помічають згаслі ліхтарі і темні вулиці та провулки краще, ніж чиновники і керівництво «Луцьксвітла». Між тим, для того, щоб зробити наше місто світлим, не потрібно якихось надзвичайних здібностей чи величезних інвестицій. Потрібно лише відповідальне ставлення до власної роботи і бажання працювати на громаду.

Богдан Богонос, депутат Луцької міськради від ВО «Свобода»

Ryan Reynold
депутат Луцької міської ради від фракції ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити