image
 |  0 7 Серпня 2018 | 11:04

Луцьк відвідав мандрівний фестиваль документального кіно (ВІДЕО)

Невигадані історії та справжні емоції. Мандрівний фестиваль документального кіно «Lampa.dok» відвідав Луцьк. В обласному центрі Волині він проходить уже втретє.
Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».
Лучани та гості міста дивились фільми просто неба три вечори поспіль. Перегляди відбувались у Замку Любарта.
Упродовж фестивалю гостям показали 12 фільмів. Про історію, життя окремих людей, боротьбу. Зокрема, у фільмі «Свій Голос» йдеться про хор «Щедрик». Його історія налічує уже більше півстоліття. У фільмі можна побачити як змінилось життя колись, ще малих, співаків хору, за 50 років.
«Ми знімали людей, які були тоді дітьми. Зараз була велика спокуса знайти їх, 45 років по тому, спитати як вони живуть. І багато з них, наприклад, Вікторія Польова вона стала композиторкою, відомою, славетною. Вона отримала цього року Шевченківську премію за свою творчість», - розповіла продюсерка фільму «Свій Голос» Світлана Зінов'єва.

Крім власне перегляду фільмів, були ще й лекції. Зокрема, гостям розповідали про особливості знімання документального кіно.
«Подекуди треба витрачати набагато більше часу для зйомок документального фільму. З іншого боку технічні засоби можуть бути більш прості. Але результат повинен бути такий що глядач має зацікавитись, він має пірнути в твою реальність» - каже режисерка фільму «Явних проявів немає» Ліна Горлова.

Фестиваль документального кіно «Lampa.dok» - мандрівний. Перші візити розпочались у 2016 році, тоді кіноперегляди відбулись лише в Луцьку, Умані та Запоріжжі. Цьогоріч фестиваль встиг відбутись уже в дев'яти містах України. Крім того, показ провели і в Варшаві.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити