image
 |  2 21 Липня 2021 | 21:18

Рік по тому: «Люди бояться згадувати той день», – психолог про луцьких заручників (ВІДЕО)

Пасажири, які торік, 21 липня, провели майже 13 годин у заручниках в автобусі, не хочуть згадувати той день.

Як розповів «Суспільному» психолог Антоній Мельник, більшість із них потребували психологічної допомоги.

Під час того, як силовики вели перемовини про звільнення заручників, Антоній Мельник працював з рідними пасажирів. Наступного дня психологічна допомога знадобилася й самим заручникам.

Довгий час психолог працював з кількома пасажирами та їх родинами. Каже: частина заручників досі бояться сідати у громадський транспорт.

«Особливо, якщо це схожий на той автобус, з тими ж синіми шторками. Навіть просто дата, сьогоднішній день, може спровокувати рецидив стресу», – каже Антоній Мельник.

Додає: усі, хто був того дня в автобусі, мають його контакти. У річницю тих подій, він готовий знову надавати психологічну допомогу.

Чоловік розповідає, що виводити пасажирів зі стану стресу було важко. В однієї з жінок нещодавно сталася панічна атака через пісню, яку вона почула на вулиці.

«Вона сиділа на задньому сидінні та шторки були привідкриті, вона бачила постійно рекламу з відомою співачкою. 12 годин вона це бачила та асоціація спрацювала», – розповідає психолог.

Ні пасажири, з якими зв’язалося Суспільне, ні водій автобуса, які були у заручниках, не погодилися на інтерв'ю. Як повідомила Суспільному речниця СБУ Волині Іванна Поліщук, автобус, який на час слідства перебував на штрафмайданчику, повернули власниці маршруту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький терорист Кривош розповів, як готувався до захоплення заручників (ІНТЕРВ'Ю)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити