image
 |  2 22 Грудня 2020 | 12:21

Люди скаржаться на роботу Поліської митниці

«За 11 місяців 2020 року до Поліської митниці Держмитслужби на онлайн - систему скарг надійшло 65 звернень. Заяви, з якими найчастіше звертались громадяни та суб’єкти ЗЕД: щодо митного оформлення, повернення та зарахування коштів, надання роз’яснень. Всі звернення розглянуті в терміни передбачені законодавством, а саме 5 робочих днів», - повідомив начальник Поліської митниці Держмитслужби Сергій ПАНЧУК.

Щодо більш детальної класифікації звернень, то з 65 звернень: 29 - скарги, 12 - прохання надати роз’яснення щодо норм митного законодавства, 7 – щодо визначення митної вартості, 5 – щодо адміністрування митних платежів, 1 – щодо класифікації товарів, 10 мають статус інше, 1 – подяка.

Громадяни та суб’єкти ЗЕД, можуть (за бажанням) виставляти оцінки за якість та оперативність наданих відповідей. Зокрема, з 65 відповідей на звернення, які Поліська митниця надала суб’єктам - 21 отримала найвищу оцінку відмінно.

Громадяни та суб‘єкти зовнішньоекономічної діяльності мають можливість звернутись на онлайн - систему «Скарги щодо роботи митниць», за посиланням: http://cc.customs.gov.ua/, або за номером телефону «гарячої лінії» Держмитслужби - 1548. Система в автоматичному режимі приймає і реєструє повідомлення, розподіляє їх відповідно до компетенції митниць. Відповіді громадянам надаються в електронній формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку - 3200 безробітних

При зверненні на онлайн систему у скарзі, в обов’язковому порядку, зазначаються ім’я та прізвище скаржника (найменування підприємства, установи організації, власне ім’я та прізвище фізичної особи – підприємця), номер контактного телефону, місце проживання скаржника (місце знаходження – юридичної особи). Скарга, в якій не викладено питання по суті, не розглядається. Анонімні скарги реєструються, однак митниці самостійно визначають доцільність їх розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити