image
 |  2 14 Грудня 2018 | 12:07

Людина Медвечука стала власником телеканалу «112 Україна»

Власник швейцарської компанії Plirofories AG (володіла 100% телеканалів групи «112 Україна») Едуард Кац заявив про вихід з медіабізнесу в Україні та продаж телевізійного каналу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, причинами рішення Кац назвав комплексні проблеми із забезпеченням свободи слова, перешкоджання діяльності телеканалу з боку Верховної Ради і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також зайву політизацію інформаційного ринку, яка загрожує дотриманню журналістських стандартів в повсякденній роботі телеканалу.

«На жаль, нинішні політичні реалії в Україні не дозволяють забезпечити повноцінний розвиток каналу. Ми неодноразово зверталися до українських та європейських політиків... просили захистити канал і вимагали не допустити згортання свободи слова в Україні. Але відсутність гарантій того, що ситуація із забезпеченням свободи слова в Україні покращиться, призвело до мого рішення про вихід з медіабізнесу в Україні», – цитує слова Каца прес-служба «112 Україна».

Разом з цим у держреєстрі фізичних і юридичних осіб-підприємців міститься інформація про те, що за станом на сьогоднішній день кінцевим бенефіціаром всіх вхідних в «112 Україна» шести телеканалів є народний депутат України, член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Тарас Козак (фракція «Опозиційний блок»). 

Козак також купив телеканал NewsOne, щодо якого, як і щодо телеканалів групи «112 Україна», Верховна Рада зажадала від РНБО ввести санкції.

Козак довгий час працював у податкових органах. У 2005–2010 роках був заступником голови Державної митної служби. З листопада 2010 року став депутатом Львівської обласної ради, а у 2014 році – народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання (обирався в парламент від «Опозиційного блоку»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від «Самопомочі» - проти Томосу

Телеканал «112 Україна» – інформаційно-аналітичний телеканал, який здійснює мовлення з листопада 2013 року. Канал доступний у пакетах найбільших кабельних операторів країни, транслюється через цифрову ефірну мережу DVB-T2 та через супутник AMOS-3. Мовлення каналу здійснюється 24 години на добу. Генеральний продюсер – Артем Марчевський. Генеральний директор телеканалу – Єгор Бенкендорф.

До складу телеканалу «112 Україна» входять шість мовників: ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Телерадіокомпанія» 112-ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Партнер ТВ». 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити