image
 |  22 2 Червня 2020 | 21:42

«Людина, яка не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе, – дебільна і не потрібна!»: професор КНУ зробив розгромну заяву

Доктор наук, професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк написав розгромний пост про тих, хто не може засвоїти державну мову країни, в якій живе.

Про це повідомляє «Вголос».

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Чергова ліквідація національної неграмотності від професора Масляка. Чому всі розвинені держави світу для отримання громадянства ввели іспит на знання державної мови? Чому найрозвиненіші з них до нього додали ще й іспити на знання історії і географії своєї країни. Чому? Нічого робити? Вони чогось не розуміють, чи навпаки?», – зазначив він.

І додав:

«Та все абсолютно просто. Людина, яка не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе чи збирається жити, є дебільною. А дебіли ніде не потрібні. Крім, звичайно, пострадянських країн. СРСР, в останні роки його існування, навіть газета «Правда» називала «Країною дурнів», дослівно – «Страна дураков». СРСР розпався, але дурнів не стало менше. Більш того, мільйони розумних, освічених і конкурентоспроможних людей виїхали за кордон. Внаслідок цього концентрації дурнів на квадратний кілометр території зросла ще більше. Це неспростовний факт».

Тому всі країни колишнього СРСР, на думку професора, нині програють в соціально-економічному розвитку навіть Монголії і В’єтнаму. Найбільша ж концентрація цього «контингенту» спостерігається в «правопріємніци» СРСР, тобто Московії.

«Тому нині всі більш-менш притомні країни намагаються дистанціонуватися від Московії. А московська мова саме і є інструментом дебілізації сусідів. Для цього використовується «п’ята колона» з її гаслом «для дурнів», «а какая разніца». А тим країнам, які успішно розвиваються, наприклад, Казахстан і Азербайджан, ця «разніца» уже зрозуміла настільки, що вони йдуть на великі затрати, щоб терміново замінити навіть алфавіт з московського на латинський. Ну, зрозуміли, нарешті, для чого потрібний нинішній Закон про мови і чому його всілякі там Разумкови намагаються змінити?», – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги народу» збираються зробити міністром культури нардепа, який пропонував скасувати закон про мову

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити