image
 |  0 5 Квітня 2022 | 13:19

Луганщина: Ситуація важка, у Рубіжному загиблих ховають у дворах

Важкою є ситуація в Луганській області, яку намагається захопити російська армія, 4 квітня росіянам не вдався штурм поблизу Новотошківського, Нижнього, Попасної та Рубіжного, в останніх двох містах рятувальники і лікарі не можуть дістатися до "гарячих" районів.

Про це інформує голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

"У Сєвєродонецьку один з будинків запалав вчетверте і вп’яте. У Рубіжному загиблих ховають у дворах

Це той самий будинок, в який росіяни влучали тричі за тиждень – звичайна панельна п’ятиповерхівка, де вже майже ніхто не залишився, бо більша частина квартир стала непридатною для життя, а в під’їздах відсутні прольоти, подекуди немає верхніх поверхів. Але ж російській армії все одно, куди стріляти. Треба використати снаряди. А якщо по військовим ЗСУ не влучити – бий по мирному населенню.

Так от, полум’я охопило цей будинок вчетверте та вп’яте. Спочатку палали три квартири на третьому поверсі, згодом – одна на п’ятому".

4 квітня поблизу Новотошківського, Нижнього, Попасної та Рубіжного росіяни спробували піти на штурм, "але вимушені були відійти на зайняті позиції".

Загалом на Луганщині та Донеччині відбито 7 атак ворога.

Українські захисники знищили 7 танків, 8 одиниць броньованої техніки та 3 артилерійські системи противника.

"Ситуація важка. До деяких районів Попасної та Рубіжного не можуть дістатися ані рятувальники, ані лікарі швидкої. Обстріли дуже щільні, тривають вуличні бої. У Рубіжному загиблих ховають у дворах", – додав Гайдай.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити