image
 |  2 7 Червня 2021 | 21:01

Лукашенко наказав святкувати день, коли СРСР напав на Польщу

Влада Білорусі ввела в країні нове свято - День народної єдності. Свято відзначатиметься 17 вересня.

Указ про це підписав самопроголошений президент Олександр Лукашенко, - повідомляє Радіо Свобода з посиланням на офіційне агентство БЕЛТА.

У 1939 році в цей день радянські війська без оголошення війни перейшли кордон Польщі, яка з 1 вересня вела війну проти гітлерівської Німеччини.

Радянські війська взяли під контроль східні регіони Польщі, населені переважно українцями і білорусами. Згодом ці території були приєднані відповідно до радянської України і радянської Білорусі.

День 17 вересня «став актом історичної справедливості щодо білоруського народу», - заявила пресслужба Лукашенка, зазначивши також, що «відновлена в 1939 році єдність дозволила Білорусі вистояти в роки Великої Вітчизняної війни (так у радянській та російській історіографії позначається період, коли СРСР воював проти нацистів – на відміну від перших майже двох років Другої світової війни – ред.)».

Нове свято не буде вихідним днем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зворотний‌ ‌відлік»‌ : імітація боротьби Зеленського з олігархами?

Разом із тим, Польща вважає події 1939 року актом агресії з боку сталінського Радянського Союзу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити