image
 |  0 27 Червня 2023 | 15:17

лукашенко привів армію білорусі в повну бойову готовність

27 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність.

Відповідне розпорядження під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок він віддав на тлі спроби заколоту у Росії, пише білоруське агентство "Белта".

"Було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні РФ. Не лише мені. Тому що батьківщина одна. Наше покоління проходить своє випробування на міцність. Нам випала місія зберегти мир, завойований мільйонами життя героїв, наших батьків і дідів. Ми повинні бути сильнішими за ту загрозу, яка знову нависає тінню над нашою землею. Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії на повну бойову готовність", – сказав він.

Лукашенко додав, що білоруська опозиція на тлі подій у Росії нібито вже готова була реалізувати сценарій збройного заколоту, але "відбувся фальстарт".

"Наші втікачі-опозиціонери заметушилися. Прагнуть продемонструвати своїм кураторам наявність хоч якихось результатів. Встигли навіть опублікувати чергові заклики та плани. Мовляв, теж готові реалізувати черговий сценарій "збройного заколоту", – зазначив диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак пригожина прилетів до білорусі

Лукашенко також заявив, що "немає кольорових революцій, якщо для цього в країні немає причин". За його словами, білоруська опозиція не змогла реалізувати сценарій "збройного заколоту", бо Мінськ має технічні можливості, щоб протистояти загрозі з Заходу.

"Ви все читаєте закиди на мою адресу: 30 років я готуюся до війни. Тому ми сьогодні живемо під мирним небом. Враховуючи роль Білорусі у вирішенні цієї ситуації, повинен у цьому колі сказати кілька слів про те, що трапилося, і пояснити нашу позицію та прийняті рішення. Особливо у світлі останніх інсинуацій в російських ЗМІ. Життя білорусів без війни є результатом кропіткої щоденної роботи", – додав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити