image
 |  2 12 Серпня 2021 | 11:33

Лукашенко, як і ватажки ДНР і ЛНР, є втіленням інтересів Кремля та російських спецслужб, - експерт

Лукашенко, як і ватажки ДНР і ЛНР, є втіленням інтересів Кремля та російських спецслужб, однак Захід ігнорує цю проблему, приймаючи гру Путіна.

Про це пише медіаексперт, ексзаступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін у статті "Наслідки «пушилінізації» Лукашенка".

Експерт, зокрема, звернув увагу на небезпеку військових навчань «Захід-2021» у Білорусі.

"За словами американських експертів, які нещодавно взяли участь у віртуальному круглому столі, організованому Центром аналізу європейської політики, проблемою навчань Росії та Білорусі є прозорість, відсутність якої порушує міжнародні зобов’язання в рамках ОБСЄ щодо запрошення спостерігачів. Кількість заявлених військових, задіяних у навчаннях, видається надто малою, а насправді може бути значно більшою. Крім того, метою навчань заявлено саме приховане розгортання підрозділів. До того ж, Росія бойкотувала зустріч, організовану керівництвом ОБСЄ, щоб, згідно з вимогами Віденського документа, роз‘яснити свої наміри щодо пересування військ.

Увагу привертають і масштаби перекидання російських військ, які мають вартість, що набагато перевищує користь від просто навчальних вправ. Витрачаючи такі гроші на логістику збройних сил, Кремль може сподіватися ще й на щось інше.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич також вважає, що військові навчання біля кордонів балтійських держав можуть вилитися у прикордонні конфлікти, що будуть виражатися у «...непорозуміннях, діях, не схвалених командуванням». Особливо це актуально в період прикордонної кризи через використання Лукашенком мігрантів як гібридної зброї.

Найбільшою проблемою прийдешніх військових навчань, як і прикордонної кризи з мігрантами на кордонах Литви, Латвії та Польщі, є той факт, що колективний Захід вперто не хоче визнавати протистояння Володимиру Путіну як безальтернативний підхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише українською: Яремчук відмовився давати відеоінтерв'ю російському журналісту

Олександр Лукашенко є такою самою проксі-силою, як і ватажки донецьких і луганських сепаратистів Пасічник та Пушилін, які не грають жодної ролі особисто, а є втіленням інтересів Кремля та російських спецслужб. Розуміючи та усвідомлюючи це, Вашингтон, Берлін та Париж ігнорують цю проблему, залишаючи Польщі, Україні та країнам Балтії боротися з загрозою. І приймаючи гру Путіна у «буферну зону», яку він будує навколо Росії.

Ймовірно, це виллється у серйозні несприятливі наслідки для країн, що межують із цією «буферною зоною». Однак політики Вашингтона, Берліна та Парижа глибоко помиляються, сподіваючись, що це їх не торкнеться. Адже, політика «не злити Путіна» ніколи не закінчувалася його заспокоєнням, а ще більше роз’ятрювала його інтереси".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити