image
 |  4 25 Грудня 2019 | 17:59

Лукашенко заявив, що Україна «підставилась» і сама дала привід для конфлікту з Росією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для "конфлікту з РФ".

Про це заявив Лукашенко в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы", - пише "Українська правда".

"Україна в якійсь мірі підставилась. Росіян почали душити, мова там і інше - ну, питань, яких не має бути в Україні. Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію. Я не дорікаю України. Але як би там не було, Україна хоч і маленький, але дала привід для цього зіткнення", - сказав Лукашенко.

Також Лукашенко зазначив, що українці "не зуміли відповісти йому на питання, як вони відстоювали Крим".

"Що стосується Криму, коли на мене почали наступати українці влітку після Криму, відразу в той рік, я їм сказав - де-факто російський, юридично це не оформлено. А потім вони знову почали мене душити на площі Верховної Ради. Я їм задаю питання, ви мене не душіть, ви мені скажіть, як ви обороняли Крим? Як ви його захищали? Скільки там українців загинуло за цю святу українську, як вони кажуть, землю?" - додав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського привели до влади, щоб він повторив шлях Лукашенка, – дипломат

"Тиша. Ось відповідь на питання. Я виходжу з реальної ситуації, а давати оцінки - чий Крим, це вже ви займайтеся там. Я трошки серйозніше дивлюся на ці питання, не політизую і не займаюся агітацією", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії треба боятись українських націоналістів, а не НАТО, – Олександр Лукашенко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити