image
 |  4 14 Грудня 2018 | 19:22

Лукашенку непрозоро натякають, щоб Білорусь стала частиною РФ

За словами білоруського лідера, ідея інкорпорації надходить із Москви під виглядом "глибокої інтеграції". Лукашенко запідозрив Москву в бажанні інкорпорувати Білорусь до складу РФ.

Про це пише УНІАН.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що під приводом "глибокої інтеграції" Москва хоче інкорпорувати Білорусь до складу Росії.

"Я розумію ці натяки: отримайте нафту, але давайте руйнуйте країну і вступайте до складу Росії", - цитує слова Лукашенка на прес-конференції Interfax.by.

"Я завжди задаю питання: такі речі в ім'я чого робляться? Ви подумали про наслідки? Як на це подивляться в нашій і вашій країні, і світова спільнота? Не миттям, так катанням інкорпорують країну до складу іншої країни", - продовжив Лукашенко.

"Нам кажуть - маневр (компенсація за податковий маневр – ред.) буде, коли буде, як деякі кажуть, більш глибока інтеграція. А деякі прямо кажуть - ми готові, щоб ви шістьма областями увійшли до складу Російської Федерації", - розповів президент РБ.

За словами білоруського лідера, ідея інкорпорації надходить із Москви під виглядом "глибокої інтеграції".

Напередодні в Бресті прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на засіданні союзного Радміну Білорусі та Росії заявив, що РФ готова й надалі поглиблювати інтеграцію з Білоруссю аж до створення спільного емісійного центру та суду. За словами Медведєва, є два варіанти інтеграції РФ і Білорусі.

Один із них – консервативний, без підвищення рівня інтеграції до тих меж, які встановлені в Договорі від 8 грудня 1999 року.

Другий варіант розвитку інтеграції з Білоруссю заснований на підвищенні її рівня до меж, встановлених в Договорі – «з одночасним підвищенням взаємозалежності економік, можливості надання допомоги та підтримки в ході союзного будівництва, вирішення найрізноманітніших питань інтеграції".

Лукашенко також заявив, що Білорусь підтримує інтеграційний проект з РФ, проте спроби тиснути на Мінськ – шантажувати або «нахиляти» його, будуть марними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі стратили двох людей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити