image
 |  9 27 Лютого 2023 | 13:19

лукашенку знову примарилося: похвалився виробництвом "різних типів зброї"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що незважаючи на санкції, РБ разом із Росією виробляє різні типи озброєнь і продає їх у 57 країн.

Про це повідомив наближений до Лукашенка Telegram-канал "Пул первого" з посиланням на заяву Лукашенка на нараді з питань фінансування закупівель продукції військового призначення 27 лютого, - пише ВолиньUA.

"Хочу зазначити, що, незважаючи на безпрецедентний санкційний тиск, ми виробляємо достатньо озброєння і військової техніки для потреб білоруської армії. Це пов'язано з тим, що все, що нам треба – я маю на увазі зброю, "залізо"– ми запросто отримуємо з Росії. А те, що стосується мікроелектроніки, оптоелектроніки, оптики та іншого – хвала тим, хто зберіг виробництво, що дісталося нам від Радянського Союзу. І таким чином разом із Росією ми можемо виробляти будь-які типи озброєння".

За словами Лукашенка, Білорусь виробляє стільки зброї, що "може собі дозволити також експортувати дану продукцію в 57 країн світу, що і робить".

Він також додав, що РБ "успішно розробляє сучасні зразки озброєння" не тільки за тими напрямками, де має "науково-технічний доробок і компетенції", а й освоює "нові затребувані напрямки – реактивні снаряди, артилерійські боєприпаси великого калібру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкова смерть військового тероборони Волині: що відомо

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити