image
 |  7 25 Вересня 2022 | 20:28

Луцьк може втратити історичний будинок 17-го століття, якщо влада різних рівнів не діятиме

Стародавній будинок Луцька 17-го століття, де зараз розташований музей історії Луцького братства, може зруйнуватися через постійне затоплення у підвальних приміщеннях.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" зазначив заступник директора історико-культурного заповідника Луцька Віктор Баюк.

Зараз підземелля каплиці Василіанів та монастирського корпусу Луцького Братства затоплені. Якщо не провести гідроізоляцію і не забезпечити відвід води, будинок почне осідати та руйнуватися. Між тим, цей комплекс може стати ще одною історичною прикрасою Луцька.

"Це пам'ятка національного значення. Науковці зверталися до влади різних рівнів. І до обласної, і до міської. Закликали вжити заходи, щоб відкачати воду з підземель та врятувати споруду корпусу Братства. На жаль, поки що ніхто не поспішає діяти. Ми розуміємо, що для таких робіт потрібні значні кошти і серйозна техніка. Але ми не можемо втратити історичну будівлю", - прокоментував ситуацію заступник директора історико-культурного заповідника Луцька.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити