image
 |  2 3 Березня 2019 | 16:12

Луцьк очолив будівельний топ, а Нововолинськ - безнадійно відстав

У 2018 році на Волині прийняли в експлуатацію 371,3 тис.м. кв загальної площі житлових будівель нового будівництва. Це на 20,4% більше, ніж у 2017 році.

Про це пише Перший. 

У розрахунку на 1000 осіб в середньому припадало 359 м. кв. загальної площі введеного житла (в Україні – 206 м.кв). За цим показником Волинь посіла 3 місце в державі. Про це інформує Волинське обласне управління статистики.

Найбільше розбудовувалась приміська територія обласного центру. Так, за площею прийнятого житла першість належала Луцькому району – 29,7% загальнообласного показника. 

Активно вводилось в експлуатацію житло у селах Липини (19,0% районного обсягу), Струмівка (11,2%), Рованці (9,8%), Боратин (8,7%), Підгайці (8,1%). Тут в основному будувалися котеджі та будинки садибного типу. 

Друге місце за обсягами прийнятого житла посів Луцьк, де переважало будівництво багатоквартирних будинків (85,3% міського обсягу).

Збільшення обсягів житлового будівництва спостерігалось у всіх районах та містах, крім Нововолинська, Ківерцівського та Любомльського районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У багатоповерхівці Ковеля посипалася штукатурка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити