image
 |  0 28 Січня 2019 | 16:32

Луцьк перетворився у центр безпритульних собак всеукраїнського масштабу

Через діяльність ГО «Порятунок чотирилапих», яку очолює колишній керівник КП "Ласка" Богдана Новарчук, до Луцька масово привозять безпритульних собак, виловлених на вулицях інших міст та містечок України.

Про це йде мова у електронній петиції до Луцької міської ради.

Автором петиції є Надія Хмара. Вона просить навести лад в діяльності ГО «Порятунок чотирилапих» під керівництвом Богдани Новарчук.

За інформацією авторки петиції, після зміни керівництва Луцького КП «Ласка», колишній директор Богдана Новарчук за допомогою своєї новоствореної ГО «Порятунок чотирилапих» почала заключати Договори на відлов, стерилізацію і вакцинацію безпритульних тварин в інших містах не тільки Волинської області, але і всієї України. Вже неодноразово у Луцьку були помічені чужі тварини з інших міст, яких впізнали волонтери.

"Відловлені собаки були нестерилізовані. Останній викривальний випадок – песик Бім зі Славути (Хмельницька область). Причетність до цього песика підтвердила і сама Новарчук Б.Б. на своїй сторінці у ФейсБук. Можливо діє якийсь Акційний чартерний маршрут для тварин з інших регіонів саме у Луцьк? Не знаємо! Але ця тваринка 1,5 місяці бігала вулицями обласного центру Волині і була до того ж некастрована. Це, можливо пов’язано з тим, що у Договорах прописаний пункт про повернення тварин на попереднє місце перебування або без такого повернення, з наданням Виконавцю права самостійно визначити подальшу долю тварин. Тобто за бюджетний кошт ГО «Порятунок чотирилапих» просто звозить велику кількість безпритульних тварин в обласний центр Волині", - йдеться у петиції.

У петиції вказується, що ГО «Порятунок чотирилапих» і її керівник Богдана Новарчук своїми протиправними діями погіршують і так непросту ситуацію з безпритульними тваринами у Луцьку, збільшуючи їх кількість у геометричній прогресії; піддають небезпеці життя та здоров’я цих невинних собак, а також провокують збільшення аварійної ситуації на дорогах міста, адже тварини на новому місці поводять себе розгублено. Крім того, перевозячи невакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування, ГО сприяє загрозі розповсюдження зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя лучан та може призвести до спалахів сказу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Ласці» пояснили чому просять лучан скинутися на зарплати робітникам

У петиції міститься вимога до місцевої влади та правоохоронних органів міста Луцька втрутитись в дану ситуацію і навести лад в діяльності ГО «Порятунок чотирилапих» та її членів, адже навіть Держпродспоживслужба у Волинській області не хоче і не намагається проконтролювати діяльність вищезазначеної ГО, чим сама сприяє погіршенню ситуації у м. Луцьку з безпритульними тваринами.

Крім того, депутатам Луцької міської ради пропонуєтсья звернутися з офіційним зверненням до місцевих та селищних рад інших регіонів України з вимогою не вирішувати свої проблеми за рахунок лучан.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити