image
 |  0 13 Вересня 2023 | 17:14

Луцьк придбає техніку для вивезення мулу з очисних споруд каналізації

Члени виконавчого комітету Луцької міськради погодили проєкт Програми підтримки комунального підприємства «Луцькводоканал» на 2024–2025 роки, у рамках якого передбачено придбання спеціалізованої техніки для збирання та транспортування зневодненого мулу з очисних споруд каналізації.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету, що відбувався сьогодні, 13 вересня, - пише ВолиньUA.

Програма підтримки комунального підприємства «Луцькводоканал» на 2024–2025 роки спрямована на створення умов, що сприятимуть сталому функціонуванню підприємства, обмеження шкідливого впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людини, також у планах — розширення і модернізація потужностей, покращення якості обслуговування споживачів.

За словами першого заступника директора підприємства “Луцькводоканал” Святослава Дмитроци, серед основних заходів, що будуть реалізовуватися в рамках програми, є нове будівництво, реконструкція мереж водопостачання в м. Луцьку та населених пунктах Луцької міської територіальної громади, реконструкція мереж водовідведення в м. Луцьку. Серед наймасштабніших — співфінансування проєкту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) «Комплексна модернізація системи водопостачання та водовідведення м. Луцьк». Обсяг співфінансування від міської ради 20% від суми кредиту, а це у 2024 році — 40 мільйонів гривень, у 2025 році — 20 мільйонів гривень.

Також в рамках програми передбачають придбання спеціалізованої техніки для збирання та транспортування зневодненого мулу з очисних споруд каналізації, очищення від осаду стічних вод мулових карт, відкритого майданчика КОС, біологічних ставків, з подальшим вивезенням осаду на відстань не більше 25 км, знезараження очищених мулових карт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі Луцька ведеться масштабне будівництво (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити