image
 |  2 30 Грудня 2018 | 12:51

Луцьк – у туристичних лідерах України як «найтаємничіше місто», – експерти

Представники порталу Zruchno.Travel склали список 10 найбільш туристичних міст України за підсумками 2018 року. До цього списку потрапив і Луцьк.

Про це повідомляється на сайті видання, - пише Укрінформ.

"Кожне українське місто унікальне, усі вони мають свої туристичні родзинки і хочуть надалі розвивати туризм. Але тільки деякі змогли чимось вразити нас протягом останнього року. Наприкінці року Zruchno.Travel представляє топ-десятку туристичних міст України", - йдеться в публікації. 

Про Луцьк зокрема й цьому списку сказано:

«Луцьк – найтаємничіше місто

Підземний лабіринт під луцьким костелом Петра і Павла посідає одне з чільних місць серед найзагадковіших підземель України, а незабаром до нього доєднають ще й сусідні підземелля єзуїтського монастиря. Шанувальників таємниць також зацікавлять крипти церкви Луцького братства та розкопки підземної частини церкви Іоанна Богослова в Луцькому замку. Романтики додасть нічна факельна театралізована екскурсія "Романтика та містика Лучеська" у супроводі місцевого привида Станіслава Хрустеля.

Статистика: обсяг фінансування туристичної галузі міста цьогоріч становив майже 1,5 мільйона гривень. На наступний рік планують виділити вже 2 мільйони, а загалом до 2020 року – 4,2 мільйона гривень», - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Твоє місто: раритетне фото каплиці у сквері на вулиці Лесі Українки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити