image
 |  7 15 Лютого 2022 | 14:18

Луцьк із військово-стратегічної точки зору непривабливий для нанесення ударів агресора, - чиновник

Відсутність у місті військово-стратегічних та хімічно небезпечних підприємств робить його непривабливим для нанесення ракетних ударів противника.

Про це під час оперативної наради заявив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міськради Юрій Кирилюк.

Посадовець розповів про оцінку загроз та дії у випадку вторгнення російських агресорів.

"Місто Луцьк знаходиться на відстані 150 км від україно-білоруського кордону. Відсутність у місті військово-стратегічних та хімічно небезпечних підприємств робить його непривабливим для нанесення ракетних ударів противника.

У разі вторгення в державі відразу буде оголошено воєнний стан. Він передбачає надання органам влади усіх повноважень, необхідних для відсічі агресору. Будуть дещо обмежені права і свободи людей. Введена комендантська година, встановлені особливі режими в'їзду та виїзду.

Ми будемо інформувати населення про розташування захисних споруд. Діють мобільні консультативні пункти. Усі мешканці Луцька можуть пройти навчання до наданню медичної допомоги потерпілим. Для оповіщення населення застосовується сигнал "увага всім". Для його прослуховування слід увімкнути радіо чи телевізор", - зазначив очільник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ не покарав Росію за анексію Криму та окупацію Донбасу, - волинський політолог

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити