image
 |  0 11 Серпня 2020 | 08:17

Луцьк збільшив свою площу

Луцьк вже об’єднали з Княгининівською, Жидичинською та Заборольською об’єднаними територіальними громадами. Однак спільний бюджет вони отримають вже після місцевих виборів.

Про це Першому розповів експерт з питань децентралізації та юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський.

З його слів, процес об’єднання Луцька з трьома навколишніми громадами завершений 12 червня, коли з’явилось розпорядження уряду «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області». Також Центральна виборча комісія вже призначила місцеві вибори у Луцьку на 25 жовтня з врахуванням нових територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світязі завелися «мисливці за золотом» (ВІДЕО)

Відтак, формально це вже одна громада, однак до виборів усі складові продовжують жити своїм життям. Спільний бюджет з’явиться після того, як мешканці Луцька, Прилуцької (вона раніше об’єдналась з обласним центром), Жидичинської, Заборольської та Княгининівської громад разом оберуть міського голову та депутатів.

При цьому Княгининівська ОТГ подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, в якому просить скасувати її приєднання до Луцька.

Валентин Малиновський вважає, що суд на це не піде.

«Усі рішення Верховної Ради та уряду у цьому питанні правомірні і не суперечать Конституції, законам України. Як людина, яка займається цими питаннями багато років, не бачу причин змінювати рішення про об’єднання Луцька з трьома громадами», - сказав експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити