image
 |  52 29 Березня 2020 | 18:20

Луцька фірма із карною справою постачатиме газ на 191 мільйона гривень «Укртрансгазу»

Луцьке ПП «Некст Ойл Трейд» поставить 40 млн. куб. м. АТ «Укртрансгазу» на суму 191,90 мільйона гривень.

Філія «Оператор газотранспортної системи України» АТ «Укртрансгаз» 28 лютого за результатами тендерів повідомила про намір укласти чотири угоди про постачання природного газу для забезпечення виробничо-технологічних потреб та балансування на загальну суму 1,48 млрд грн.

Більшість суми, а саме 1,29 млрд грн. (87%) отримає АТ «НАК «Нафтогаз України». Воно поставить 0,28 млрд куб. м газу, з яких 0,20 млрд куб. м коштуватиме по 4 560 грн., 40,00 млн куб. м – по 4 735 грн. і 40,00 млн куб. м – по 4 770 грн. за тисячу кубометрів.

Решту 191,90 млн грн. (14%) уперше виграло створене в лютому 2016 року луцьке ПП «Некст Ойл Трейд» зі статутним капіталом 5 тис грн. Воно поставить 40 млн куб. м газу по 4 798 грн. за тисячу кубометрів, що трохи дорожче за тендерні ціни від «Нафтогазу».

Фірмою ПП «Некст Ойл Трейд» володіє та керує Сергій Воєвода з Луцька. Він також є співзасновником місцевої ГО «Футзальний клуб «Респект» з Андрієм Новосадом, Андрієм Ткачуком та Озером Біравом. Крім того, у 2015 році Воєвода балотувався у Луцьку міськраду першим номером списку партії «Опозиційний блок», будучи тимчасово безробітним, але не пройшов.

Воєвода Сергій Васильович, який захоплюється футзалом, і як інформують власні джерела - спортивним покером. Азарнтий чоловік. 

Сергій Воєвода, 1987 року народження, слід припустити, що є фіктивною особою ПП «Некст Ойл Трейд» за якою стоїть екс-регіонал Олександр Башкаленко.

Фірма ПП «Некст Ойл Трейд» зареєстровано у Луцьку на майдані Привокзальний, будинок, 1, за тою ж адресою юридично зареєстровані ТЗОВ «ЕКОПРОД», якою керує Башкаленко Людмила Сергіївна, вона дружина Олександра Башкаленка та політична партія «Опозиційний блок у Волинській області». Раніше там знаходилась «Партія Регіонів». До слова, у 2001-2010-му – директор ТОВ «Екопрод» був Олександр Башкаленко.

Раніше, у Луцьку на майдані Привокзальний, будинок, 1 знаходився офіс "регіоналів", тепре "Опозиційного блоку".

За даними судового реєстру, «Некст Ойл Трейд» фігурує у двох кримінальних справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першим заступником голови Волинської ОДА став «екс-регіонал»

Перше провадження було відкрите 26 червня 2018 року. На думку слідства, службові особи ПАТ «Луганськгаз» за попередньою змовою із керівництвом ТОВ «Луганськгаз збут» у 2017-2019 роках використовували «Некст Ойл Трейд» та інші підконтрольні фірми, частина з яких має ознаки фіктивності, для привласнення бюджетних коштів.

Нагадаємо, «Луганськгаз» контролює Дмитро Фірташ через компанію «Газтек».

Інше провадження від 11 лютого 2017 року стосується ухилення від сплати податків. У 2018 році суд спершу закрив його у зв’язку зі звільненням директора «Некст Ойл Трейд» від відповідальності після сплати податків і відшкодування збитків, а потім скасував власну ухвалу, бо експертиза визнала висновки акту перевірки непідтвердженими.

Про це пишуть «Наші гроші».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити