image
 |  7 6 Грудня 2022 | 23:31

Луцька міська рада хоче забрати занедбане судно “Бригантина” (ФОТО)

Луцька міська рада хоче забрати занедбане судно “Бригантина”, яке належить ПП “Діва” і перебуває під арештом.

Така відповідь надійшла на адресу депутата Луцької міськради Андрія Білана (фракція ВО "Свобода").

На запит депутата щодо вирішення питання занедбаного судна “Бригантина” у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки повідомили таке.

Юридичним департаментом було підготовлено звернення до Подільсько Карпатського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України від 01.12.2021 № 1.1-25/6163/2021 про перевірку правомірності розташування судна “Бригантина”, на що було отримано відповідь, що кафе “Бригантина” не може являтися водним транспортним засобом і реєстрації в Судновій книзі та Судновому реєстрі України не підлягає.

Також з’ясовано, що на підставі рішення Господарського суду Волинської області від 20.02.2006 у справі № 7/52-75 зареєстровано право власності на кафе “Бригантина” (вул. Глушець, 7в) як об’єкт нерухомого майна. Відповідно до відомостей з реєстру прав власності на нерухоме майно власником майна є ПП “Діва”. Згідно з інформацією спеціального розділу реєстру прав власності на нерухоме майно постановою Першого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції від 27.12.2013 на майно ПП “Діва”, яке знаходиться в іпотеці ПАТ ”КБ “Форум”, накладено арешт. З огляду на порушення власником майна ст. 319 Цивільного кодексу України, міська рада звернулася до ПП “Діва” з пропозицією відчуження зазначеного майна на користь Луцької міської територіальної громади.

Додамо, що ПП "Діва" пов'язують з підприємцем Дмитром Москвичем.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити