image
 |  9 14 Січня 2021 | 12:07

Луцька міська рада просить уряд не продовжувати локдаун

Луцька міська рада звернулася до глави уряду Дениса Шмигаля з проханням не продовжувати локдаун після 25 січня.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Обранці громади на позачерговій сесії ухвалили звернення "Про недопущення продовження карантинних обмежень", адресоване прем'єр-міністру України Денису Шмигалю.

"Як відомо, зараз в державі діють посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня. Однак міністр охорони здоров'я Володимир степанов оголосив, що локдаун може бути продовжений. Луцьк минулого року втратив близько 200 млн гривень через карантин. Було завдано серйоного удару по економіці та бізнесовій діяльності у місті. Тому ми вважаємо, що повторення такого варіанту карантину приведе лише до економічного колапсу та зубожіння населення", - заявив у виступі директор Департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після підняття цін на електрику енергоощадні лампи вже не допоможуть, - депутат Луцької міськради

Депутатка Луцької міськради від ВО "Свобода" Алла Жупанюк звернула увагу на плачевний стан малого і середнього бізнесу, який змушено зупинився через дії уряду.

"Вважаю рішення про локдаун з 8 по 24 січня цілком необгрунтованим і дивним. Воно вибіркове і нелогічне. І не приносить реальної користі у плані боротьби з поширенням коронавірусу", - додав мер Луцька Ігор Поліщук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити