image
 |  14 30 Листопада 2022 | 12:52

Луцька міська рада вимагає заборонити діяльність УПЦ московського патріархату в Україні

Луцька міська рада підтримала проєкт звернення до до Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, начальника Волинської обласної військової адміністрації щодо заборони Української православної церкви московського патріархату на території України.

Проєкт рішення був внесений фракцією ВО "Свобода" у Луцькій міськраді.

"Якщо Україна хоче гарантувати свою безпеку і незалежність в ній не повинні працювати ворожі структури. Важко перемогти агресора, який має потужну п’яту колону в середині держави. Структуру, в якій повно російських шпигунів і любителів «руського міра» неможливо реформувати чи змінити, вона має бути ліквідована", - йдеться у проєкті рішення.

Враховуючи наведені факти та обставини, ми, депутати Луцької міської ради, звертаємося до:

1. Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України – з вимогами:

  • прийняти Закон про заборону діяльності УПЦ МП в Україні;
  • ініціювати розслідування діяльності УПЦ МП, що містить ознаки колабораціонізму та спрямована проти основ національної безпеки України, та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності;
  • здійснити повернення українському народу таких українських релігійних святинь, як Свято-Успенська Києво-Печерська лавра та Свято-Успенська Почаївська лавра.

2. Начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка – негайно скасувати в установленому законодавством порядку Статути та державну реєстрацію релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області;

3. Вірян УПЦ МП на Волині – відкинути непорозуміння та сумніви, розірвати будь-які зв’язки із РПЦ, що дасть вірянам нашої країни змогу збудувати єдину православну незалежну українську церкву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити