image
 |  5 25 Січня 2023 | 12:51

Луцька міськрада не підтримала поділ ділянок, на яких збудували таунхауси

Луцька міськрада не підтримала проєкт рішення про поділ земельних ділянок, на яких зведено таунхауси, по вулиці Даньшина.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Раніше там мав бути споруджений багатоквартирний будинок. Та підприємець вирішив вирішив звести таунхауси. Однак, цільове призначення земельної ділянки не змінив. А тепер просить узаконити це будівництво.

У підсумку депутати вирішили не підтримувати даний проєкт рішення.

Нагадаємо, в лютому минулого року, даний забудовник уже просив у Луцькради поділити 19 сотих землі комунальної власності. 

Ще у 2016 році забудовник «Луцьктехнобуд» взяв дозвіл та в оренду земельну ділянку у міській раді на будівництво багатоквартирного будинку. Забудовник за ці роки звів двоповерхові будинки, які до 2020 року отримали своїх власників. І тепер, коли на об’єкти нерухомості зареєстрована приватна власність просить депутатів Луцькради поділити ділянку під кожним будинком. Минулого разу така «схема» не отримала підтримки серед депутського корпусу.

Таким чином, забудовник звів нерухомість на землі власності громади, яку попередньо взяв в оренду. Продав нерухомість, оримав прибуток, не купуючи землі у міста. Виникає ряд питань, серед яких і чи врахував забудовник у квадрат нерухомості вартість землі для власників майна чи зробив знижку? І, звівши такий багатоквартирний будинок, забудовник не облаштував довокла нього інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельні «схеми»: як забудовник у Луцьку звів житло не купуючи землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити