image
 |  2176 29 Листопада 2023 | 12:58

Луцька міськрада підтримала рішення про припинення права користування земельними ділянками для московського патріархату

Луцька міська рада підтримала проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками для церкви московського патріархату на території громади.

Про це йшла мова під час засідання міської ради.

Авторами проєкту рішення є голови трьох фракцій - ВО "Свобода", "Слуга народу" та "Свідомі".

У проєкті рішення йде мова:

- зобов’язати департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з управлінням інформаційної роботи не пізніше 10.12.2023 оприлюднити результати інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви (так званого «московського патріархату») на території Луцької міської територіальної громади на офіційному сайті Луцької міської ради.

- Доручити департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом, у разі невиконання релігійними організаціями Української православної церкви (так званого «московського патріархату») статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» до 01.02.2024, підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками на території Луцької міської територіальної громади.

- Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, постійну комісію міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності і постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку з'явиться вулиця на честь керівника «Легіону Свободи» Олега Куцина

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити