image
 |  4 31 Жовтня 2019 | 21:56

Луцька міськрада підтримала запит щодо ремонту вулиці Гончарівка

Луцька міськрада підтримала депутатський запит щодо необхідності ремонту вулиці Гончарівка у Луцьку. Автором запиту є депутат від ВО «Свобода» Андрій Білан.

На сесію міської ради завітали мешканці вулиці Гончарівка. Лучани нарікають на те, що дана вулиця постійно затоплюється. Під час дощів рівень води сягає 30 см. Водовідвення відсутнє. Асфальтного покриття теж немає. А щебінь, який комунальні служби висипали раніше, не допомагає. Найгірша ситуація між будинками 20 і 25.

«Як обранці громади ми зобов'язані приділяти увагу всім мікрорайонам міста. На жаль, район Львівської у нас чомусь не користується великою увагою. Може тому, що там багато приватного сектору. Але це не означає, що влада не має дбати про його мешканців. Ситуація з цією дорогою неприпустима», - зазначив у виступі Андрій Білан.

Запит пройшов після повторного голосування, оскільки деякі депутати спочатку не виявили бажання підтримати людей.

Додамо, що колишній депутат Луцької міськради Богдан Вавринюк ініціював розробку проєкту водовідведення масиву, але його ініціативу заблокували у Департаменті ЖКГ.

Щодо вирішення питання ремонту частини вулиці Гончарівка звернулася до депутатів лучанка Наталія Киця. Про це інформують "Волинські новини".

«Для тих, хто не знає, що таке вулиця Гончарівка – розкажу. Частина цієї вулиці довжиною приблизно 200 метрів, що з’єднує вулицю Трутовського, Лисенка з вулицею Львівською знаходиться у вкрай незадовільному стані. По-перше, на даному відрізку вулиці немає дорожнього покритя та системи водовідведення. Через це декілька разів на рік вулицю затоплює. При чому глибина калюжі становить 30-40 см. Вода підтоплює офіси та підвали багатоквартирного будинку. На цій ділянці розміщений гідратор, який, на даний момент часу, не працює через те, що його постійно заливає водою. Коли гідратор був у робочому стані, то саме через підтоплення його проривало і вода стікала на дорогу, утворюючи ще більшу калюжу», – розповіла жінка.

З її слів, неодноразово мешканці прилеглих будинків викликали за власні кошти спецтехніку для того, щоб викачати воду зі своїх подвір’їв та помешкань. «Своїми силами люди риють канави і самостійно вимощують цеглу у ямі для стоку води. Також мешканці приватних будинків власним коштом вимощують тротуари, бруківку та дороги будівельним сміттям, аби хоча би могли рухатись пішоходи. Ця ділянка знаходиться у незадовільному стані для руху водіїв та пішоходів. Її стан не цікавить нікого, крім самих мешканців», – обурюється лучанка.

«У вересні цього року ми звертались до департаменту ЖКГ та приходили на особисту зустріч з першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Григорієм Недопадом, де був присутній і заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк. Нам надали офіційну відповідь про те, що провести ремонтні роботи немає фінансової можливості, бо вулиця не входить у перелік об’єктів по капітальному ремонту. Уже потім ми склали звернення, яке підписало понад 20 сімей. У нас є всі дані, щоб зайняти перше місце у переліку доріг Луцька, що знаходяться у найгіршому стані: відсутність дорожнього покриття, тротуарів, водовідведення, освітлення

Просимо внести нас у перелік об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2019-20 роки і профінансувати ремонт за кошти з місцевого бюджету», – звернулась Наталія Киця до депутатів.

Ще одна мешканка вулиці Гончарівка Марія Вінчук продемонструвала обранцям громади фотознімки, на яких зображені проблеми вулиці, особливо під час чергового підтоплення.

Нагадаємо, що у мережі Фейсбук жителі вулиці гончарівка неодноразово інформували про масштаби проблеми. Однак, влада "розводить руками", а міські комунальники перекладають свої проблеми на депутата міської ради Білана. Сьогодні міська влада більше схильна до ремонту скверів та квіткових клумб, ніж до розвитку інфраструктури Луцька.

         

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити