image
 |  14 26 Квітня 2023 | 12:23

Луцька міськрада підтримала звернення про заборону діяльності УПЦ МП

Луцька міська рада підтримала звернення до центральних органів влади "Про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату".

Про це йшла мова під час сесії міської ради, - пише ВолиньUA.

Крім цього, Луцька міська рада ухвалила звернення до священнослужителів та вірян Української православної церкви московського патріархату з закликом переходити до лав ПЦУ та визволитися з-під впливу російської пропаганди.

"УПЦ МП має зникнути з території України. Це не релігійне питання, а питання нацбезпеки. Це не релігійна структура, а політично-ідеологічна структура. Ми підтримуємо звернення про заборону діяльності УПЦ МП. Але нам треба голосувати про припинення права постійного користування землею під церквами УПЦ МП на території громади. Це конкретний механізм, який дозволить нам очистити духовний простір від впливу російського імперіалізму", - зазначив у виступі голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Також депутати доручили департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцькради невідкладно здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок та споруд, що перебувають в користуванні Української православної церкви московського патріархату на території Луцької міської територіальної громади, та підготувати проєкти рішень Луцької міської ради про припинення права користування на такі земельні ділянки та споруди для їх прийняття на наступній сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території Луцької громади діє близько 40 парафій УПЦ МП

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити