image
 |  4 6 Серпня 2021 | 11:48

Луцька міськрада просить Міністерство захисту довкілля розібратися з Гнідавським цукровим заводом

Депутати Луцької міськради прийняли звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо вирішення екологічної проблеми Луцької міської територіальної громади та прилеглих до неї населених пунктів, пов’язаної із забрудненням атмосферного повітря промисловими викидами від діяльності ПрАТ “Гнідавський цукровий завод. Про це йшла мова під час позачергової сесії.

У документі йдеться, що протягом останніх трьох місяців 2021 року тисячі мешканців м.Луцька, р-ну Вересневе, ДПЗ та прилеглих населених пунктів, потерпають від викидів в атмосферне повітря, що спричинені роботою котельні ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Постійно люди спостерігають та вимушені вдихати їдкий чорний дим від роботи котельного обладнання заводу. На рослинах, будівлях, припаркованому в житловому районі транспорті мешканці спостерігають сажу від викидів котельні. Люди стурбовані ситуацією та впливом шкідливих викидів заводу на їх здоров’я та довкілля.

Проведені позапланові перевірки діяльності підприємства головним управлінням держпродспоживслужби у Волинській області та державною екологічною інспекцією у Волинській області не призвели до позитивного результату. Перевищень допустимого рівня викидів в період перевірок не виявлено.

Депути міської ради вважають, що проведені заходи державного контролю є неефективними. Адже мешканці даного району масово скаржаться на погіршення стану здоров’я внаслідок викидів підприємства ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Тому вони просять міністерство взяти на контроль та вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, що призводять до забруднення атмосферного повітря, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вже кілька років не можуть продати занедбану ділянку на Ковельській (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити