image
 |  9 26 Липня 2023 | 13:49

Луцька міськрада просить уряд дати субвенцію на модернізацію систем водопостачання

Луцька міська рада ухвалила звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо надання цільової субвенції для виконання заходів з модернізації, нового будівництва, реконструкції системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Про це пише ВолиньUA.

Причиною даного проєкту рішення є відмова центральної влади коригувати тарифи на водовідведення та водопостачання на фоні значного росту цін на електоенергію та інші витрати, що робить діяльність підприємства "Луцькводоканал" збитковим.

Щоб здійснити програму «Комплексної модернізації систем водопостачання та водовідведення міста Луцьк», учасником якої є комунальне підприємство «Луцькводоканал» за підтримки Луцької міської ради, на даний час необхідною є допомога Президента України та Кабінету Міністрів України.

Також в документі вказано, що запевнення Кабінету Міністрів України, у тому, що економічно обгрунтований тариф на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для комунального підприємства «Луцькводоканал» буде встановлений Національним регулятором і що необхідні обсяги фінансування на модернізацію будуть включені в тариф, залишились не виконаними. Це ставить під загрозу не лише реалізацію заходів, але й можливість цілодобового та безперебійного надання послуг з водопостачання та водовідведення міській територіальній громаді.

За таких умов вкрай необхідним є виділення Урядом України в 2023 році цільової субвенції на модернізацію об’єктів водопостачання та водовідведення Луцької об’єднаної територіальної громади в сумі 77,4 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада підтримала будівництво "рибальських будинків" у Боголюбах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити