image
 |  7 23 Лютого 2022 | 13:33

Луцька міськрада просить ввести санкції проти нардепів та посадовців, які втекли з України

Луцька міська рада звернулася до Президента України Володимира Зеленського про введення санкцій щодо народних депутатів України, посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування та олігархів, які втекли за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року.

Відповідний проєкт рішення підготувала фракція ВО "Свобода".

У зверненні наголошується, що московська збройна агресія проти України триває вже вісім років. Її мета – знищити Українську державу, саму українську ідентичність і повернути українців у новітній совєцький союз з усіма руйнівними для нашої нації наслідками. На своїх багнетах московити несуть українцям терор, геноцид, тотальне винищення.

"У разі можливого введення воєнного стану присутність народних депутатів України під час прийняття вагомих та ключових для держави рішень є надзвичайно важливою. Відсутність народних депутатів Україні у складні для держави часи безсумнівно можна трактувати як дезертирство у широкому розумінні цього слова.

У свою чергу, втеча українських олігархів, які контролюють стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що мають вирішальне значення для української економіки у разі введення воєнного стану, вчергове демонструє їхнє грабіжницьке ставлення до української нації і держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має розірвати дипломатичні відносини з агресором, - перший заступник голови Волиньради

Маємо пам’ятати: жоден «мирний план», написаний у кремлі (чи це капітулянтські «мінські домовленості», чи інші московські «мирні ініціативи») не гарантує миру і спокою для України. Лише негайні конкретні кроки влади, спрямовані на захист нації та держави, допоможуть вистояти Україні у цей критичний момент".

У зв’язку з загрозою повномасштабного вторгнення Московії міська рада вимагає:

1. Позбавити громадянства України народних депутатів України та посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року.

2. Ухвалити рішення РНБО України про повернення в державну та комунальну власність стратегічних підприємства та підприємств-монополістів електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що належать олігархам, які втекли за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року.

3. Позбавити мандатів народних депутатів, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити